Kölcsönös elkötelezettség

Az emberek egymás iránti tisztelete a Michelin Csoport alapértéke. Az Ön fejlődése, kibontakozása és elkötelezettsége elsődleges feladat a számunkra, és teljesítményünk alapját jelenti. Ilyen szellemben hoztuk létre a Haladjunk Együtt! programot, amely azon kölcsönös elkötelezettségeinket fogalmazza meg, amelyeket valamennyi munkatársunkkal együtt vallunk. Az Ön karrierépítésétől és képzésétől a menedzsment minőségéig – ismerje meg ezeket a kötelezettségvállalásokat!

Személyre szabott, hosszú távú  karriertervezés

Mi a Michelinnél személyisége, kompetenciái és tapasztalata miatt vesszük fel Önt a céghez, nem egy adott és végleges munkakörbe. Szakmai pályafutása minden állomásán a közvetlen felettese támogatásán kívül, 350 karriermenedzserünk egyike figyelemmel kíséri az Ön fejlődését, hogy segítsen Önnek megtervezni hosszú távú, személyre szabott  szakmai karrierjét. Karrierje megtervezésekor az Ön egyéni elképzelései ugyanolyan súllyal esnek latba, mint a Csoport igényei.

Az Ön szakmai pályafutásának az egyes szakaszai egy alapszakma köré épülnek, eltérő felelősségi körrel és fejlődési lehetőséggel más területek, sőt, akár más országok felé.

Jean-Michel Guillon, a Michelin Csoport személyügyi igazgatója

Személyre szabott képzési program

Ön szakmai pályafutása minden állomásán képzésben részesül, személyre szabott képzési programban:

  •  a céghez történő belépésekor
  • amikor más munkakörbe kerül
  • folyamatosan

Naponta átlagosan 4 000 fő részesül képzésben a Csoportnál. 2014. évi 6,63 millió képzési óraszámunk (az Euromaster-t és a TCI-t nem számolva) meghaladja a világ legnagyobb vállalatainak az átlagát.

Minőségi menedzsment

Személyes szakmai pályafutása során Ön közeli és bizalmi kapcsolatot alakít ki a vezetőjével.

Vezetője figyelmes, befogadó és sokat követel Öntől, de támogatja az Ön fejlődését és kibontakozását. Ennek érdekében:

  • megteremti a megfelelő feltételeket az Ön szamára ahhoz, hogy munkájában sikereket érjen el és szakmailag is fejlődjön úgy, hogy egyre nagyobb felelősségi kört ad
  • minden évben célokat tűz ki, elismeri az Ön teljesítményét és Önnel együtt egy Kompetenciafejlesztési cselekvési tervet dolgoz ki, amikor szükséges
  • pályafutása egyes állomásain Önnel együtt elkészíti az Ön Időszakos fejlődési mérlegét, hogy karriermenedzserével együtt meghatározza az Ön hosszú távú fejlődési lehetőségeit.

A Michelinnél képzésekkel és vezetője éves értékelésével garantáljuk a menedzsment minőségét.

A munka iránti érdeklődés

Minden Ön által betöltött munkakörhöz meghatározunk egy világos munkaköri leírást, amely pontos célkitűzéseket is tartalmaz. Az a célunk, hogy olyan munkakört biztosítsunk Önnek,  ami elősegíti folyamatos fejlődését.

Mivel hiszünk a felelős munkavégzés sikerében, a csapatmunka keretében felruházzuk Önt a szükséges önállósággal, és lehetőséget biztosítunk, hogy megossza véleményét a folytonos fejlődés gyorsítása érdekében. Ennek eredményeképpen 2016-ben 59 601 újítási és innovációs ötletet kaptunk munkatársainktól.

Jó munkahelyi közérzet

Ahhoz, hogy Ön mellett tudjunk állni a mindennapokban, fontosnak tartjuk, hogy modern, kellemes és biztonságos munkakörülményeket hozzunk létre, és egyensúlyt teremtsünk a szakmai és a magánélet között. Ennek érdekében az egyes telephelyeken és országokban konkrét intézkedéseket hoztunk. A helyi igényektől függően ez jelenthet távmunkát, személyi szolgáltatást, egészségügyi, egészségvédelmi vagy munkavédelmi programokat.

Igazságos bérezés

Mint minden munkavállalónk, így Ön is személyre szabott, igazságos bérezésben részesül, saját országa helyi körülményeivel összhangban. Ennek kiszámításakor az alábbiakat vesszük alapul:

  • az Ön felelősségi szintje
  • az Ön teljesítménye,
  • az Ön hozzájárulása a Csoport sikeréhez.

Ehhez hozzájárul még az Ön után fizetett nyugdíj- és egészségbiztosítási járulék.